The Reference, het full service digital agency uit Gent, behoort al een tijdje tot de Microsoft Azure Circle. Onlangs werden de publieke websites van staaldraadproducent Bekaert met succes gemigreerd naar Windows Azure.

Windows Azure

Windows Azure, de cloud oplossing van Microsoft, voldoet aan alle voorwaarden van een Platform as a Service (PaaS). Waar aanbieders van ‘cloud' zich beperken tot Infrastructure as a Service (IaaS), laat Windows Azure toe om een ‘cloud-hosted' web applicatie te bouwen waarbij de software architectuur de volledige aandacht kan krijgen en het hosting platform "er gewoon is".

Meer specifiek laat Windows Azure toe om web applicaties

  • … snel te releasen, zowel in test als in productie.
  • … snel meer reken- en geheugen-capaciteit toe te kennen.
  • … snel testversies te releasen, waarbij je enkel betaalt voor de dagen waarop de versie beschikbaar gehouden wordt. In combinatie met een SLA van 99.95%, een lage Total Cost of Ownership (TCO) en de globale aanwezigheid van datacenters, vormt Windows Azure een uitstekend platform om web applicaties op te hosten.

Bekaert op Windows Azure

The Reference ontwikkelde eerder de website van Bekaert in Microsoft .NET via het CMS Sitecore. Onlangs werd deze site bovendien nog van een volledig moduleerbare homepage voorzien. Samen met Microsoft hebben The Reference en Bekaert deze vernieuwde website ‘in de cloud' geplaatst zodat Bekaert voortaan maximaal gebruik kan maken van de voordelen van deze omgeving. De sleutel-voordelen van deze overstap zijn: stabiliteit, elasticiteit (schaalbaarheid) en een transparant en flexibel prijsmodel dat resulteert in een lage TCO.

http://www.bekaert.com wordt in veel talen wereldwijd gebruikt en werd daarom gereleased op twee van de zes datacenters van Windows Azure. Wegens de sterke aanwezigheid van Bekaert in Azië, werd naast het datacenter in Amsterdam ook gekozen voor het datacenter in Hong Kong. Dankzij de Azure feature ‘Traffic Manager' worden bezoekers van de website automatisch verbonden met datacenter het dichtst bij hen. Hierdoor wordt de ‘latency' van de bezoeker tot een minimum herleid.

Door de architectuur van het Azure platform, wordt high availability gegarandeerd. Zou een ‘instance' uitvallen of gepland herstarten na updates, dan zorgt Windows Azure voor het automatische opstarten van een nieuwe instance van de webapplicatie.

Total Cost of Ownership (TCO)

Naast high availability en zeer snelle en flexibele schaalbaarheid, is er bij cloud-based applicaties ook een belangrijke kostenvermindering: Bij de start hoeft niet meteen een topologie opgezet te worden die berekend is op de maximale ‘load' die de applicatie ooit zou kunnen ondergaan. Door de elasticiteit van Windows Azure kan men zeer eenvoudig en kostenefficiënt capaciteit bijschalen. De inspanningen van dit bijschalen is slechts een fractie in vergelijking met "een nieuwe server bijplaatsen en de web applicatie opnieuw installeren" in traditionele topologieën. Er komt immers geen hardware of operating systeem aan te pas. De web applicatie wordt meteen nog eens uitgerold, wat in Windows Azure neerkomt op een doorlooptijd van maximaal één uur. Anderzijds maakt de ‘per usage, per day'-kostenstructuur het mogelijk om op een zeer rendabele manier snel en eenvoudig nieuwe of extra versies van een applicatie of databanken op te zetten. Enkel de verbruikte capaciteit wordt – op dagbasis – betaald.

Focus op de content en de features

"Door de Bekaert site op Windows Azure te plaatsen, kan er volledig gefocust worden op onze website: infrastructuur en hosting verschuiven nu meer naar de achtergrond, zodat wij  meer aandacht kunnen besteden aan de mogelijkheden en de content,  ttz  het verder uitbouwen van een inhoudelijk sterke, gebruiksvriendelijke website die aan de noden van onze bezoekers tegemoet komt. The Reference heeft dit migratieproject in een doorlooptijd van slechts 4 weken uitstekend verzorgd. Een volgende stap wordt het ‘in de cloud' brengen van het Sitecore CMS later dit jaar." zegt Stephen Delvoye, eCommunication Manager van Bekaert.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi