„We willen Über in elke grootstad van de wereld aanbieden. Daar maakt ook Antwerpen deel van uit,” zegt Pierre-Dimitri Gore-Coty de general manager van Uber in een exclusief gesprek met De Morgen.

Uber 

In de hele wereld raakt Uber steeds meer ingeburgerd. Zo zou de taxi-app over de hele wereld meer dan 20.000 jobs per maand creëren. Het bedrijf bevindt zich in een explosieve groeifase en werd onlangs gewaardeerd op 17 miljard dollar. Daarnaast haalde het recent ook een flinke som van 1,2 miljard dollar op via investeerders.

Niet overal succesvol

Maar de taxi-app wordt niet overal met open armen onthaald. Zo werd Uber al verbannen uit Brussel en Berlijn en protesteerden taxibedrijven in gans Europa vorige week nog in alle grootste Europese hoofdsteden.

In België wordt Uber tegengewerkt door de Brussels minister van Openbaar vervoer Brigitte Grouwels. Zij is van mening dat Uber aan oneerlijke concurrentie doet doordat de dienst zich niet aan dezelfde regels moet houden als de traditionele taxisector. Anderen denken net dat Uber een vernieuwing is voor de sector en dat de overheid zich hier niet moet mee bemoeien.

De Morgen had een exclusief gesprek met de Europees General Manager van Uber, Pierre-Dimitri Gore-Coty

Uber is niet illegaal in Brussel

„We willen de Brusselaars ook een signaal geven: het is perfect legaal om van onze app in Brussel gebruik te maken, ondanks alle onheilspellende berichten. Geen enkel Brussels taxibedrijf dat voor Uber werkt, is door de rechtbank reeds illegaal verklaard. Met dit interview willen we daarover klaarheid scheppen,” zegt Gore-Goty aan De Morgen.

„Brussel speelt een belangrijke rol in ons Europa-verhaal,” zegt Gore-Goty. „Het is één van de meest internationale Europese steden, het succesvol zijn van onze applicatie daar, betekent een gemakkelijker transplantatie naar andere steden in Europa. Binnenkort zullen we Uber trouwens verder uitbreiden naar Antwerpen,” voegt hij eraan toe.

Europeanen zullen mening over Uber herzien

„In de Verenigde Staten is Uber al veel langer actief. Ride-sharing staat daar al heel lang op punt. De overheden in Europa zijn nog niet volledig mee in het verhaal, maar dat is een kwestie van tijd."

Het volledige interview kan je hier lezen.