Google Maps heeft een grondige vernieuwing achter de rug. Zo werd de interface stevig onder handen gepakt en kreeg het ook een pak extra features. Vanaf nu is de nieuwe Google Maps voor iedereen beschikbaar. 

Google stelde de nieuwe interface voor het eerst voor op de Google I/O conferentie in Mei. Sindsdien kon slechts een select publiek de nieuwe Maps testen. Vandaag kan iedereen ermee aan de slag.

Wat is er nieuw? 

  • Hoe meer je Google Maps gaat gebruiken, hoe meer Google over jou zal leren. Hierdoor zal Maps jou persoonlijke suggesties kunnen doen en je toelaten om sneller te navigeren naar jouw favoriete plaatsen.
  • Naast de standaard auto-navigatie, biedt Google nu ook alternatieve routes aan met  openbaar vervoer- en fietsroutes. Bovendien kan je ook bekijken met welk vervoersmiddel je het snelst op jouw bestemming geraakt.
  • De interface en design van Google Maps zijn compleet vernieuwd.
  • Meer eigenschappen van de vernieuwde Google Maps kan je ontdekken in onderstaand filmpje: 
 

Hoe kan je de nieuwe Google Maps gaan gebruiken? 

Indien je aan de slag wilt met de vernieuwde Google Maps zal je dat manueel moeten gaan activeren. Dat kan door naar maps.google.be te surfen, even naar onder te scrollen en aan de linkerkant van de pagina op: 'Probeer de nieuwe Google Maps te klikken'. 

Wat zijn jouw bevindingen van de nieuwe Maps-toepassing? Laat het ons weten!