In 1999 voorspelde visionair Ray Kurzweil dat mensen tegen 2009 vragen zouden kunnen stellen aan hun computer via stemcommando’s. Met Microsoft's Cortana, Apple's Siri & Google Now is deze voorspelling uitgekomen. Maar welke stemassistent is eigenlijk de slimste? Global Me organiseerde een grote test en koos één finale winnaar: 

18 vragen 

In de test van Global Me werden 18 vragen gesteld in het Chinees, Duits, Engels, Frans en Italiaans. Siri wist 76% van de vragen of opdrachten succesvol te beantwoorden, Google Now had slechts 46% van de vragen goed. Cortana beantwoordde 42% van de vragen goed.

Grote verschillen

Niet verrassend: de drie stemassistenten verstaan het beste Engels. Wanneer er vragen werden gesteld in het Frans, Italiaans & Duits bleef Siri goed presteren. Google Now & Cortana bleken dan te sputteren. Bij het Mandarijns (Chinees) gingen Google Now & Cortana helemaal de mist in. 

Alle resultaten van de test zijn in onderstaande infographic te bekijken. Voor meer info kan je ook terecht op de website van Global Me.