Is je netwerk snel genoeg om Netflix te gebruiken? Deze app vertelt het je:

Is je netwerk snel genoeg om Netflix te gebruiken? Deze app vertelt het je:
Volg Bloovi ook op Twitter!

woensdag 10 augustus 2016

In mei introduceerde Netflix de website Fast.com - waarmee je de internetsnelheid van je huidige netwerk kan analyseren. De site was zo populair dat de videostreamer beslist heeft om ook een app te lanceren. Daardoor weet je in no-time of je huidig (mobiel) netwerk snel genoeg is om Netflix te gebruiken. 

Netflix-servers testen je downloadsnelheid

Van zodra de je app opstart, wordt de internetsnelheid van je netwerk geschat. Eens de test is afgerond, kan je de resultaten vergelijken met die van SpeedTest.net, een andere populaire online snelheidsmeter. Voor de berekening van deze schatting voert de dienst een reeks downloads uit vanaf de Netflix-servers.

Enkel de downloadsnelheid wordt getoond

Opvallend: FAST toont enkel de downloadsnelheid van je internetconnectie, niet te uploadsnelheid. Volgens Netflix is dat zo omdat voor de meeste internetgebruikers vooral downloadsnelheden van belang zijn. Aangezien de meesten onder hen vooral videostreamen en webpagina's inladen. Ook diagnostische gegevens zoals pingen, latentietijden, beeldstoringen worden (in tegenstelling tot SpeedTest.net) niet getoond. 

Netflix introduceerde de test omdat ze "Netflix-gebruikers een eenvoudige, snelle, reclamevrije manier wil verstrekken om de snelheid van hun internetaanbieder in te schatten". De link om de app te downloaden kan je hier vinden. 

Tags: , , , .Over Bloovi Redactie


Bloovi Redactie

News, Knowledge, Inspiration & More

Volg mij


Bekijk volledig profiel