Sinds kort is er een nieuwe lijst met domeinnaam extensies uitgekomen. Eindelijk een pak meer mogelijkheden om de naam van je bedrijf, nevenproject of online marketing campagne vast te leggen.

Wat is een domeinnaam extensie?

Een domeinnaam extensie is het achterste gedeelte van een domeinnaam, de letters achter het 'punt'. Vaak staan deze letters voor de afkorting van een land. In België is .be de meest gebruikte extensie.

Van 21 naar meer dan 1.300 domeinnaamextensies

Unieke domeinnamen in klassieke extensies (.be, .nl, .com) zijn intussen zeer schaars. Wie vandaag met zijn bedrijf online wil, moet dikwijls tevreden zijn met uitgebreidere constructies. Denk aan een samenstelling van je bedrijfsnaam en - kernactiviteit, zoals bloemenhandelpieters.be of bloemenhandelpietersgent.be.

Aan deze steeds toenemende schaarste komt nu een einde. Er zijn in totaal meer dan 1.300 nieuwe domeinextensies op de markt. En uiteraard heeft dit positieve gevolgen voor je marketing. 

Voordelig voor je marketing campagnes

Het is een absolute must om bij marketingcampagnes via radio, tv of print de naam van de website te vermelden. Bij voorkeur is je naam duidelijk en makkelijk te onthouden.

Hier vind je alvast een lijst met een waaier aan nieuwe extensies. Een ware zegen voor de digitale marketeer, zo blijkt. Je hoeft voortaan geen woorden meer te verspillen aan de neutrale '.be' of '.com'. Nee, in de plaats daarvan geeft de extensie weer wat je bedrijf doet.

Stijgende populariteit


Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen dan ook voor een nieuwe extensie die beter aansluit bij hun activiteit, bedrijfsvorm of locatie. Volta.ventures, Liss.training, en webtomorrow.gent: zij hebben alvast de boodschap begrepen.

Zelfs Paus Franciscus evolueert mee. Zo zag een nieuw crowdfunding initiatief voor scholen het levenslicht op scholas.social!

Moet jouw bedrijf de stap zetten?


Voor bedrijven en freelancers actief in de digitale en creatieve sector is de nieuwe extensie bijna een must. Al is het maar om te tonen dat je bijbeent met digitale trends.

Andere bedrijven zullen eerder geleidelijk aan die stap zetten. Maar bestaat je bedrijfsnaam.be of .com al? Of wil je zelf een online campagne opzetten? Dan bieden deze nieuwe extensies veel mogelijkheden.

Nood aan meer info over deze nieuwe domeinnamen?

Combell is een van de meest professionele hosting- en domeinnaam providers in België. Ook begeleiden ze je in de keuze van deze nieuwe domeinnaam extensies.

Succes gegarandeerd.

Combell domeinnamen