Als je nu een nachtje wil verblijven alsof je in de middeleeuwen bent belandt, dan ben je bij Airbnb aan het goede adres. Wij gingen even grasduinen in het aanbod en vonden enkele prachtige Europese kastelen die kan huren tegen een relatief goedkope prijs. Een overzicht van enkele unieke locaties: 

Castrum Serravalle in Vittorio Veneto, Italië (€160/nacht)

Deze locatie is een appartement dat zich in de hoofdtoren bevindt van een middeleeuws kasteel dat zich midden in het stadje Vittorio Veneto bevindt. Het appartement heeft een privé-terras, eetkamer en een prachtig zicht op het Dolomieten gebergte. Kortom: een droomlocatie. Meer info. 

Kilcolgan Castle,Kilcolgan,Galway,Ierland (€299/nacht)

Je eigen kasteel afhuren? Dat kan in Kilcolgan Castle in Ierland. Het grootste deel van het kasteel is beschikbaar voor de gasten die het huren. De eigenaars wonen in een aparte vleugel van het gebouw. Meer info. 

Peter’s Castle, Galway, Ierland (€130/nacht)

Nog een kasteel in Galway, Ierland, dat je voor een spotgoedkope prijs kan afhuren. Volgens de eigenaar kan je jouw intrek nemen in de master bedroom, de hoogste kamer in de toren van het kasteel. Het prachtig zicht krijg je er gratis bij. Meer info

Ayton Castle, Berwickshire, Verenigd Koninkrijk (€106/nacht)

Is het poortgebouw van een gigantisch kasteel iets dat je kan bekoren? Dan zit je bij Ayton Castle op de perfecte plek. Het is opgetrokken uit roze zandsteen in de archetypische Schotse baron stijl. Meer info. 

Château de Barnay, Saint Martin de Lixy, Saône-et-Loire, Bourgogne, Frankrijk (€126/nacht)

Gele zandsteen, prachtige plafonds, grote open haarden, en hier en daar markeringen in de muren van de Tempeliers, dat is allemaal te vinden in het kasteel Château de Barnay in de Franse Bourgogne-streek. Veel beter kan je het niet treffen als je van geschiedenis houdt. Meer info

bron: airbnb