Hacking op Facebook. Het komt vaker voor dan je denkt, maar wat doe je eraan? Softwarebedrijf Bullguard sprokkelde een aantal handige tips bij elkaar in één infographic. Hieronder kan je ze ontdekken:

'How to hack into a Facebook account' is populair zoekonderwerp in Google

Hoewel hacken geen sinecure is, zijn er meer hackers dan je denkt. Alleen al de zoekopdracht op Google “How to hack into a Facebook account” werd vorig jaar meer dan 120.000 keer ingegeven. Malafide hackerscollectieven spelen hier handig op in.

Ze verspreiden tools om wachtwoorden te kraken, die zij op hun beurt gebruiken om nog meer wachtwoorden te achterhalen en malware op je computer te installeren. Ook identiteitsdieven zijn dol op de informatie die je prijsgeeft op sociale netwerksites.

Tips om je Facebook account te beschermen

Om te voorkomen dat je Facebook gehackt wordt stelde Bullguard 9 tips samen die iedereen in het achterhoofd zou moeten houden. Hieronder kan je ze lezen: 

  • 1. Gooi je leven niet te grabbel. Datadieven vinden makkelijk uit welke persoonlijke info jij op Facebook post.
  • 2. Maak je wachtwoord moeilijk. Gebruik maken van cijfers, letters en symbolen zorgt ervoor dat je wachtwoord niet makkelijk te kraken valt.
  • 3. Verander je wachtwoord ook geregeld.
  • 4. Zet je accountinstellingen op privé. Op die manier kunnen enkel je vrienden je activiteiten zien.
  • 5. Update je antivirusbeveiliging. Elke dag komt er nieuwe malware. Het updaten van je antivirus is de enige manier om deze virussen slimmer af te zijn.
  • 6. Zet niet online wanneer je op vakantie vertrekt. Dievenbendes scannen dagelijks wie er op reis gaat. Voor je het weet is bij thuiskomst je hele huis leeggeroofd.
  • 7. Wees geen vrienden met iedereen. Niet iedereen heeft goede bedoelingen op Facebook, dus wanneer je een persoon niet kent voeg je deze best ook niet toe als vriend.
  • 8. Klik niet op elke link die op je wall verschijnt. Sommige links bevatten virussen die opnieuw al je privé gegevens kunnen kopiëren.
  • 9. Kijk kritisch naar e-mails die zogezegd afkomstig zijn van Facebook. Sociale netwerksites zullen je nooit vragen om je wachtwoord door te mailen. Wanneer je een mail spot die dit wel doet zouden de alarmbellen moeten gaan rinkelen.