In het tweede kwartaal van 2013 steeg de verkoop van smartphones met 47%, goed voor zo’n 230 miljoen verkochte toestellen. Opmerkelijk feit in het rapport van Strategy Analytics die het onderzoek voerde, is dat Android een marktaandeel van 80% wegkaapte, Apple moest het met slechts 14% stellen.

In het tweede kwartaal van 2013 bereikte Android een marktaandeel van 80% op de smartphonemarkt, een stijging ten opzichte van vorig jaar. Apple op haar beurt moest het stellen met 14%, een nieuw laagtepunt sinds Q2 van 2010.

Een van de redenen hiervoor is dat Android meer apps aanbiedt dan Apple, onlangs bleek trouwens ook dat Android meer downloads noteerde dan Apple.

Microsoft stabiliseert derde positie

Microsoft boerde ook niet slecht, het haalde een marktaandeel van 4%, het hoogste cijfer in de afgelopen 3 jaar. Dit cijfer lijkt op het eerste zicht misschien niet extreem hoog, toch maakt Apple zich best zorgen over haar tweede plaats.

Kostprijs grote nadeel van Apple

Apple kan zich maar beter op een breder publiek focussen als ze hun tweede plaats niet willen verliezen. Een te groot aantal mensen kan zich geen dure iPhone veroorloven, Apple kan dus maar beter werk maken van de komst van een low-cost iPhone