De Antwerpse start-up Forganiser heeft het softwaresysteem Forganiser gelanceerd op ‘t Schoon Verdiep in het stadhuis van Antwerpen. Forganiser is een online platform dat horecabedrijven en personeel op een flexibele manier met elkaar in contact brengt en alle bijhorende formaliteiten online in orde brengt. Hiermee speelt Forganiser handig in op de nieuwe uitdagingen waarmee de horecasector te maken krijgt naar aanleiding van o.a. de invoering van het witte-kassa-systeem. 

Snel een job vinden in de Horeca

Wie op zoek is naar een job in de horeca kan in de ingebouwde planningstool van Forganiser aanduiden wanneer hij of zij beschikbaar is. Horecabedrijven kunnen op hun beurt via de tool op zoek gaan naar beschikbaar personeel, met hen rechtstreeks contact opnemen, de loonadministratie en de aangiftes in orde brengen en zelfs zorgen voor de uitbetaling van het loon.

Inspelen op de uitdagingen van de horecasector

"Forganiser is uniek in zijn soort omdat het de allereerste online tool is die specifiek voor de horecasector werd ontwikkeld,” zegt Sebastian Rummens, medeoprichter van Forganiser. “Ons systeem is ontstaan uit jarenlange ervaring met het uitbesteden van personeel aan allerlei horecabedrijven zoals festivals, eventorganisatoren en cateringbedrijven. Het is de allereerste online tool die zowel de planning als alle administratieve en wettelijke verplichtingen regelt die komen kijken bij het inzetten van personeel in de horeca." 

“Er hoeft zelfs geen telefonisch of mailcontact meer te zijn tussen de werkgever en de werknemer.” zegt Rummens. “Hiermee blijven de overheadkosten voor de horecazaak tot een minimum beperkt. Bovendien kan – dankzij de beschikbaarheid van flexibele werkkrachten – makkelijker ingespeeld worden op de schommelingen van de nood aan personeel wat natuurlijk welkom is gezien de uitdagingen waarvoor de horecasector vandaag staat”.

Forganiser heeft een snelgroeiend klantenbestand in de wereld van horeca, festivals, events en catering. In de toekomst wordt gemikt op nog heel wat andere sectoren, zoals retail en logistiek. Meer dan 2.000 flexibele medewerkers vinden dankzij de tool inmiddels hun weg naar boeiende jobs. Forganiser biedt een freemium en een premium model waarvan het premium model met licentie wordt verkocht vanaf 50 euro per maand.

We zijn benieuwd naar de evolutie van deze tool. Het ziet er alvast veelbelovend uit! 

www.forganiser.be