Na iOS is het besturingssysteem voor de Mac aan de beurt voor een flinke vernieuwing. Verwacht wordt dat Apple op WWDC (haar jaarlijkse developers conference) een radicaal nieuwe versie zal voorstellen van OS X. Dat meldt 9to5mac.

WWDC

Apple's worldwide developers conference (WWDC) gaat door van 2 tot 6 juni 2014 in de Amerikaanse stad San Francisco. Naar goede gewoonte gebruikt Apple het event om jaarlijks enkele nieuwigheden te onthullen. Doorgaans wordt er nieuwe software aangekondigd op WWDC, al is er ook wel eens nieuwe hardware onthuld. Zo werden de MacBook Pro retina & de MacBook Air ooit voorgesteld tijdens de keynote speech van WWDC. 

Volgens 9to5mac focust Apple dit jaar op software en wordt de nieuwe versie van OS X dé hoofdattractie van WWDC 2014. Daarnaast zou Apple ook een eerste blik geven op iOS 8 met meer uitleg over de Healthbook-app, een nieuwe versie van Apple Maps & een iTunes Radio-app.

Grootste vernieuwing sinds introductie OS X

OS X 10.10 zou sterk gaan lijken op iOS 7. Het flat-design van iOS 7 zou hiermee doorgetrokken worden naar de Mac. Volgens 9to5mac zal het geheel scherpere hoeken, meer witruimte, iOS-schuifbalken en een pak nieuwe iconen krijgen. Naar verluidt de grootste vernieuwing van OS X sinds de introductie in 2001.

Toch zou OS X een systeem blijven dat afgestemd is op de desktop. De nieuwe versie van OS X zou Yosemite gaan heten. De naam van een van de grootste nationale parken in de Verenigde Staten.

Geen iWatch of AppleTV

Volgens bronnen van Re/Code moeten Apple-fans nog geen iWatch of vernieuwde AppleTV verwachten op WWDC. Daarvoor zou het nog te vroeg zijn. Toch heeft Apple-CEO Tim Cook belooft om nog dit jaar nieuwe productcategorieën te introduceren. Verwacht wordt dat deze nog even op zich zullen laten wachten. 

Over minder dan 1 maand tijd begint WWDC 2014. We zijn benieuwd...