Alle BASE-klanten met een 4G-compatibele Apple iPhone (5, 5C of 5S) kunnen de 4G-snelheid ervaren vanaf 2 mei. “We zijn blij dat we dit nieuws vandaag kunnen melden voor onze klanten met een 4G-compatibele iPhone. We beseffen dat ze hier al heel lang op aan het wachten zijn”, zegt Jos Donvil, CEO van BASE Company. Ook Mobile Vikings-klanten met een iPhone zullen vanaf 2 mei toegang krijgen tot het 4G netwerk.

Dialoog met Apple

“Vanaf het begin is BASE Company altijd in dialoog geweest met Apple, altijd met de focus om onze klanten de optimale service te kunnen bieden. Omdat wij een onderdeel zijn van KPN, dat in Nederland de officiële partner is van Apple, hadden we de mogelijkheid om een tot een akkoord te komen met Apple. Een akkoord dat in lijn is met onze challenger-mentaliteit.

600 Steden

BASE Company was de tweede mobiele operator die een 4G-netwerk lanceerde, wat ervoor zorgt dat mobiele toestellen internetsnelheden kunnen halen die zo snel voelen als thuis surfen over een vaste internetverbinding. Momenteel zijn al bijna 600 steden, gemeenten en deelgemeenten voorzien van het 4G-netwerk, goed voor meer dan 5,1 miljoen van de Belgen. En dat aantal blijft elke dag uitbreiden.

4G wordt automatisch aangeboden aan alle BASE-klanten, dus iPhone-gebruikers zullen ook niets moeten activeren. Klanten met een iPhone 5, 5C of 5S zullen een software-update ontvangen die moet worden uitgevoerd (we adviseren om dit te doen via een Wifi-verbinding). Na deze update zal de iPhone klaar zijn om de 4G-snelheid te ervaren.