Apple heeft videobeelden vrijgegeven van haar nieuw hoofdkwartier dat het zal neerplanten in de Amerikaanse stad Cupertino in Californië. Verwacht wordt dat het gebouw af is rond 2015.

Definitief ontwerp

Het fimpje toont de projectpresentatie van Apple aan de gemeenteraad van Cupertino. De definitieve bouwplannen worden tijdens de presentatie onthuld: 

Space Ship

Het project dat 'Apple Campus 2' als naam krijgt zal voor 80% bestaan uit groen met in het midden daarvan een gigantisch ringvormig gebouw waarvan het grootste deel uit glas bestaat. Het design doet een beetje denken aan een reusachtige UFO. Daarom wordt het project vaak het ‘Apple Space ship’ genoemd.


foto: 'Apple Space Ship'

Onder het gebouw zal ook plaats gemaakt worden voor parkeergarages. Er komt een fitnesscentrum, een R&D faciliteit én een perszaal waar Apple haar nieuwe producten zal voorstellen.


foto: perszaal


foto: ondergrondse parkeergarage

‘Steve Jobs zat in designteam’

In het filmpje komt ook architect Norman Foster aan bod. 'Er is over elk detail nagedacht,’ zegt Foster. Bovendien vertelt  hij ook over hoe Steve Jobs hem in 2009 benaderde om de Apple Campus 2 te gaan bouwen. "Jobs had een voorwaarde, hij wilde betrokken zijn bij het project als lid van het design-team," verklaart Foster. Hierdoor had Jobs ook heel wat te zeggen over het uiteindelijke ontwerp van het gebouw.  


foto: detailopname van het gebouw

Wachten op vergunning

Om het project officieel te starten moet de gemeente Cupertino wel nog de juiste vergunning verschaffen. Morgen (15 oktober) valt hierover de definitieve beslissing. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple deze zonder veel problemen verkrijgen aangezien Cupertino heel wat belastingen zal kunnen innen via Apple. Bovendien heeft Apple ook beloofd om 70 miljoen dollar te gaan investeren in de gemeentelijke structuur van Cupertino.