Foto: Angela Ahrendts & opvolger Christopher Bailey

Apple heeft de CEO van Burberry aan haar rangen toegevoegd. Angela Ahrendts zal vanaf volgende lente aan het hoofd staan van Apple’s winkeldivisie.

VP Retail & Online Stores

De officiële titel van de functie die Ahrendts krijgt is: Senior Vice President of Retail and Online Stores. Ahrendts zal zich bezighouden met de strategie, toekomst en verdere uitbreidingen van de Apple Stores en de Apple Online Stores.

Apple CEO Tim Cook is alvast gelukkig met de aanwinst: “Ik ben verheugd om Angela toe te voegen aan ons team. Ze heeft een sterke focus op innovatie en deelt onze waarden. Bovendien stelt ze, net als ons, de klant centraal. Ze is een vrouw met veel leiderscapaciteiten en heeft zichzelf al meermaals bewezen in het verleden.”

Angela Ahrendts ziet het ook helemaal zitten: “Het is een eer om bij Apple aan de slag te gaan en de klantenervaring van de online- & offline winkels verder te ontwikkelen.”

Hieronder kan je een interview bekijken met Ahrendts over haar nieuwe job: 

Carrière

Ahrendts was sinds 2006 aan de slag bij Burberry en was daarvoor actief bij modehuizen Liz Claiborne & Donna Karan. In 2012 was ze de meest betaalde CEO van het Verenigd Koninkrijk en verdiende toen zo’n $26,3 miljoen per jaar. Ahrendts is de enige vrouw die Vice President bij Apple. Al haar andere collega’s zijn mannen.