Tech-bedrijven doen het tegenwoordig wel vaker, bekendheden inhuren als adviseur. Vandaag kondigde Lenovo aan dat het Ashton Kutcher verwelkomt in haar ingenieurs-team. Kutcher zal meerwerken aan Lenovo’s nieuwe Yoga-tablets.

Kutcher helpt mee met ontwikkeling tablets

Kutcher gaat bij Lenovo aan de slag als product ingenieur. Een logische keuze, aangezien de acteur een diploma heeft als biochemisch ingenieur aan de universiteit van Iowa. Kutcher zal samenwerken met het teams van ingenieurs van Lenovo die werken aan de nieuwe Yoga-tabletlijn. 

De tablets kunnen draaien op zowel Windows 8, Windows RT en Android. Lenovo denkt dat Kutcher een meerwaarde kan bieden bij de ontwikkeling van het design, software en specificaties van de tablets.

Promotievideo

Zoals het hoort heeft Lenovo al een promotievideo ingeblikt voor de Lenovo Yoga met Kutcher in de hoofdrol. Deze kan je hieronder bekijken:

Kutcher is niet de eerste bekendheid die in zee gaat met een techbedrijf. Zo is Alicia Keys de creatief directeur van Blackberry, Will.i.am innovatie-directeur bij Intel & werd Lady Gaga benoemd tot creatief directeur van Polaroid.

Toegevoegde waarde?

Er kan getwijfeld worden of deze celebrities echt iets in de pap te brokken hebben bij deze tech-bedrijven. In het geval van Kutcher zou het best kunnen dat hij echt iets kan betekenen voor Lenovo. Aangezien hij vandaag al investeert en samenwerkt met startups van het kaliber van Skype, Airbnb & Path. Bovendien is hij ook adviseur van Vox Media, het moederbedrijf achter techblog The Verge.

Meer informatie over de tablet is te vinden op de site van Lenovo. We zijn alvast benieuwd! En jij?