Volgens bronnen van Fortune zorgt een Australische tiener voor heel wat opschudding binnen het management van Apple. Zo lekte hij weken voor de release van de nieuwe ‘budget’ iPhone 5C al foto’s via zijn eigen website ondanks verwoede pogingen van Apple om dit tegen te gaan.

Onderdelen van toekomstige iPhone-modellen

Sonny Dickson postte foto’s en video’s van iPhone-onderdelen op zijn blog doorheen de zomer. Op zich niets mis mee, ware het niet dat deze onderdelen van toekomstige iPhone modellen zijn die nog niet in de winkel te koop zijn.

Zo was het ook Dickson die de eerste foto’s van de goudkleurige iPhone 5S naar buiten bracht:

‘Ik kan elke maand makkelijk een Louis Vuitton-tas kopen’

De tiener verdient ook een flinke som dankzij de traffiek die hij naar zijn site lokt. Zo vertelde hij aan het Amerikaanse Fortune dat hij genoeg verdient om elke maand een nieuwe Louis Vuitton-tas te kopen. Dickson verdient geld via YouTube advertenties, advertenties op site sonnydickson.com & het repareren van iPhones & iPods.

De tiener lokte heel wat traffiek naar zijn website door foto’s te publiceren van onderdelen van de iPhone 5C, iPhone 5S, de iPad Mini 2 & de iPad 5. Tot grote frustratie van de technologie gigant uit Californië.

Amerikaanse geheime dienst bezocht Dickson’s website al 67x

‘Ik word constant in het oog gehouden,’ zegt Dickson in het interview. Hij bemerkte immers dat de traffiek op zijn website maar liefst 67x afkomstig was van de Amerikaanse Homeland Security & maar liefst 900 bezoeken vanuit Cupertino (Apple’s hoofdkwartier).

Dickson zegt dat hij de onderdelen gewoon koopt via mensen die in China werken voor Apple. Dickson zelf wast zijn handen in onschuld: “ik doe niets illegaal. Apple kan niet aantonen wat ik precies doe of hoe ik aan deze onderdelen kom.”

Niet de eerste die door Apple vervolgd wordt

Het is natuurlijk een feit dat Apple geregeld het onderwerp is van lekken. Zo raakte een Apple-ingenieur in 2010 een prototype kwijt van de iPhone 4 in een bar in Californië. De vinder, Brian Hogan, verkocht deze voor $5000 dollar aan techblog Gizmodo.

Hogan heeft echter niet lang kunnen genieten van dat geld, aangezien hij door Apple streng werd aangepakt en werd vervolgd in de rechtbank. Hij moest meer dan $5000 neerleggen om zijn advocaten te betalen. Dickson is gewaarschuwd...