Beats Music, de Spotify concurrent van Amerikaanse rapper & producent Dr. Dre, is té populair. Zo legt de dienst haar haar registratieproces stil aangezien de website de grote hoeveelheid trafiek niet aankan. Momenteel is de dienst enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.

Hoge trafiek

„Door het extreem hoog volume van trafiek heeft Beats Music te maken met wat groeipijnen. Daarom leggen we de registratie even stil zodat iedereen een goede gebruikservaring kan hebben met de dienst,” zegt de CEO van Beats Music Ian C. Rogers in een blogpost. Momenteel is de dienst enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.

Eerder gaf mede-oprichter Jimmy Lovine al aan dé belangrijkste doelstelling voor Beats Music het vermorzelen van Spotify is. Hiervoor zou Beats Music een reclamecampagne klaarstomen die haar hoogtepunt zou bereiken tijdens de Super Bowl op 2 februari. 

"Ons hoofddoel: Spotify vermorzelen" - Beats Music co-founder Jimmy Lovine.

Wachten op toegang

Je kan de Beats Music app nog altijd downloaden en registreren voor de dienst vanuit de app. Beats Music zal op zijn beurt nieuwe gebruikers inlichten wanneer ze aan de slag kunnen en naar muziek kunnen beginnen luisteren. Ter compensatie verdubbelt Beats Music de gratis testperiode van 7 naar 14 dagen.

Prijs

De applicatie van Beats Music is voorlopig enkel beschikbaar voor iOS & Android. Morgen zou de app ook voor Windows Phone verschijnen. Voor $9,99 kan je ongelimiteerd streamen, offline muziek afspelen & aangepaste playlists afspelen. Voorlopig is de app enkel beschikbaar in de Amerikaanse App Store: