De Belg Frederik della Faille heeft met zijn app Frontback zo’n 3 miljoen dollar opgehaald bij Amerikaanse risico investeerders. De app wordt intussen al de nieuwe Instagram genoemd en heeft al tal van gebruikers. Bovendien zou Twitter geïnteresseerd zijn in een overname. Dat schrijft TechCrunch.

300.000 downloads

De applicatie van della Faille werd in de voorbije drie maanden al zo’n 300.000 keer gedownload. Bovendien zijn er ook al tal van internet-celebrities die te applicatie zijn gaan gebruiken. Zo zijn Ashton Kutcher & MC Hammer, Kevin Rose & Jack Dorsey zijn al verwoede Frontback gebruikers. Ook in eigen land kent de applicatie succes. Zo lijkt premier Elio Di Rupo ook helemaal weg te zijn van de applicatie.

Twee foto’s tegelijk

De app neemt een foto met zowel de voor- als achtercamera van jouw smartphone en combineert deze in één foto. Hierdoor onstaat een soort collage van de afbeelding van de fotograaf en het gefotografeerde onderwerp. Je zou het kunnen vergelijken met een combinatie van een selfie en een, intussen gekende, Instagram-foto.

In onderstaande video kan je een interview bekijken met della Faille op Bloomberg TV.

 

Volgens TechCrunch zou Twitter zelfs al een overnamebod hebben gedaan op de applicatie, iets waar della Faille niet zou op ingegaan zijn. Intussen zou Frontback zo'n 3 miljoen dollar opgehaald hebben via risico investeerders. Della Faille haalde al eerder al 910.000 dollar op met zijn andere start-up ‚CheckThis’.

Voor meer informatie over Frontback kan je hier terecht.