UXprobe, een Belgische start-up die zich specialiseert in het testen en verbeteren van de gebruikerservaring in webapps, krijgt € 100.000 steun van CreatiFI – de Europese accelerator voor de creatieve sector. De accelerator beloonde 9 dossiers uit 126 inzendingen uit 15 Europese landen.

De Belgische start-up UXprobe ontwikkelde een innovatief systeem voor de gebruiksvriendelijkheid van apps te testen: ‘UXvue’. Het bedrijf zal de financiële steun gebruik om ‘UXvue’ in de markt te zetten. Dit is hoe het werkt: 

In realtime gebruikersgedrag analyseren

Met de ‘UXvue’ app kunnen bedrijven de gebruiksvriendelijkheid van hun website of app testen door het gedrag van hun gebruikers in realtime en in de ‘echte wereld’ te bekijken. Zo krijgen ze een antwoord op belangrijke vragen, zoals ‘Is onze site of app makkelijk te gebruiken?’ en ‘Zijn onze gebruikers tevreden?’

‘UXvue’ laat testgebruikers toe om aan een proef te kunnen deelnemen op de plek waar ze zich op dat moment bevinden: onderweg, thuis of op het werk. Met de steun van het CreatiFI ecosysteem kon dit idee tot een functioneel prototype uitgebouwd worden en kon deze feature in de UXprobe-service geïntegreerd worden. 

Tastbare impact op creatieve sector

In een eerste fase ondersteunde CreatiFI, één van de 16 FIWARE-accelerators, 59 Europese bedrijven bij het ontwikkelen van een werkend prototype voor hun business-idee. In een tweede selectiefase ging CreatiFI op zoek naar die innovatieve applicaties en services die het verst stonden in hun potentieel om een tastbare impact te genereren in de creatieve sector.

CreatiFI zal UXprobe helpen om het nieuwe product ‘UXvue’ op de markt te brengen. Naast financiële steun kan UXprobe rekenen op intensieve coaching op het vlak van go-to-market strategie en investeerdersbereidheid.

“‘UXVue" werd geselecteerd omdat het een zeer duidelijke efficiëntiewinst oplevert voor creatieve professionals die de UX van hun applicaties willen testen. We zijn heel blij dat we hen nu bij ons aan boord hebben”, zegt Ingrid Willems, FIWARE Program Manager bij iMinds.

UXprobe ontwikkelde haar product vanuit Startit@KBC. Begin 2016 verhuist de start-up naar een eigen kantoor in De Winkelhaak te Antwerpen. De app ‘UXvue’ zal in de loop van 2016 gelanceerd worden. 

www.uxpro.be