Iedere dag lopen de meesten van ons rond met een te dikke portefeuille in hun broekzak. Handig? Nee. Maar wel noodzakelijk in het dagelijks leven. Coin komt met een oplossing om al jouw (betaal)kaarten te combineren in één exemplaar. Hier kan je zien hoe het product precies werkt.

Startup

Coin is een bedrijfje dat gesteund wordt door startup-accelerator Y Combinator. Coin wil mensen helpen om hun portefeuille compact te houden en al jouw debet, klanten & krediet-kaarten te vervangen door één handige kaart.

Crowdfunding Campagne

Om dit doel te bereiken wil Coin via een crowdfunding campagne zo’n $50.000 ophalen. Met het geld wil Coin haar kaarten in productie brengen. Als je meedoet met de campagne kan je een als een Coin-kaart krijgen aan $50. In een later stadium zal de kaart zo’n $100 gaan kosten.

Hoe werkt het?

Om Coin te gaan gebruiken dien je al jouw kaarten in te lezen via een dongle. Bovendien neem je ook een foto van de voor- en achterkant van jouw kaart met de Coin-app. Deze zal al jouw gegevens veilig uploaden naar de kaart. In onderstaande video kan je bekijken hoe het exact werkt:

Er is echter wel een limiet op het aantal kaarten dat je kan opslaan bij Coin. Zo kan je slechts 8 kaarten opslaan op de Coin-kaart zelf. Wisselen tussen kaarten is vrij simpel. Dat kan je doen via een kleine button en display die op de kaart zelf bevestigd zijn. Je kan een ongelimiteerd aantal kaarten opslaan via de Coin-app en deze overzetten op jouw Coin-kaart wanneer je ze nodig hebt. 

Veiligheid?

Wat als je jouw kaart vergeet? Ook daar heeft Coin een antwoord op. Zo zal de kaart jou een notificatie sturen als je een aantal meter verwijderd bent van de kaart. Hiervoor gebruikt de kaart Bluetooth Low Energy. Meer info kan je vinden op de Coin website

Opgelet: Voorlopig werkt de Coin-kaart nog niet met EMV-chipkaarten die doorgaans in Europa gebruikt worden. Maar volgens de Coin-website heeft het bedrijf wel plannen om deze in de nabije toekomst aan te bieden. 

Wat denk jij van Coin? Iets voor jou?