Bron foto: Shutterstock

Twee Limburgse technologiebedrijven, BookWidgets en Smartschool, slaan de handen in elkaar. Vanaf nu kunnen leerkrachten automatisch toetsen verbeteren en interactieve digitale oefeningen aanbieden aan hun leerlingen. Dankzij de samenwerking kan dit alles binnen de vertrouwde Smartschool-omgeving. Smartschool is het meest gebruikte online platform in de Belgische scholen. Met BookWidgets kunnen leerkrachten interactieve, digitale lessen maken die geschikt zijn voor tablets.

Automatisch verbeteren

Smartschool biedt scholen verschillende hulpmiddelen zoals een berichtensysteem, schoolagenda, puntenboek en een rapport. Binnen de Smartschool-omgeving kunnen leerkrachten vanaf nu met BookWidgets helemaal automatisch oefeningen en toetsen verbeteren. Daarnaast is het mogelijk interactieve grafieken en dynamische werkbladen te creëren. In totaal zijn er meer dan veertig verschillende soorten oefeningen.

Niels Vanspauwen, medeoprichter BookWidgets, licht toe: “Automatisch verbeterde, digitale toetsen en een integratie met Smartschool zorgen ervoor dat administratie en rompslomp geminimaliseerd wordt. Zo krijgen leerkrachten meer tijd om te focussen op hun meest waardevolle vaardigheden: begeleiden, coachen, uitdagen en motiveren van leerlingen.”

Onderwijs op maat

De samenwerking tussen Smartschool en BookWidgets kadert in de digitaliseringstrend van het onderwijs, waar personalisatie en ICT alsmaar belangrijker worden. Uit onderzoek blijkt dat in negentig procent van alle jobs digitale vaardigheden noodzakelijk zijn. Het onderwijs kan hierin dus niet achterblijven.

Jan Schuer, oprichter Smartschool, vertelt er graag meer over: “Door leerkrachten met de beste tools te laten werken, slagen zij beter in hun uitdaging: leerlingen het beste onderwijs bieden. Met Smartschool ondersteunen we hen daarin al bijna vijftien jaar. De combinatie van BookWidgets en Smartschool levert hen het beste van beide werelden op: een veelzijdig oefenplatform gecombineerd met een krachtig digitaal schoolplatform.“

Mooi om te zien hoe digitalisering alsmaar meer doorsijpelt in het onderwijs!