Appiness, een appbouwer uit Aalst, heeft een wereldprimeur te pakken met de app Spott. Zo kan je via Spott met één klik producten kopen die je net op tv hebt gezien. Het project zit op dit moment nog in een testfase, en werkt enkel op iPhone. Volgens maand wordt de Android-versie verwacht. 

Outfits kopen van je favoriete acteur

Voorlopig werkt de app enkel bij bepaalde programma's zoals "De keuken van Sofie" en "Dagelijkse kost", maar er zijn plannen om het ook uit te breiden naar soaps zoals "Thuis" en "Familie" en de Amerikaanse reeksen "X-Files" en "The Big Bang Theory".

Via een geluidsanalyse weet de app naar welk programma je kijkt. De app werkt zowel als je live, of uitgesteld kijkt. Terwijl je kijkt geeft app geeft aan welke producten je precies kan kopen. 

Consumenten krijgen direct te zien hoeveel het product kost en van welk merk het is. Vervolgens worden de app-gebruikers doorverwezen naar de online shop waar het product meteen aangekocht kan worden.

Medialaan: "dit is een zeer interessante innovatie"

Bij Medialaan, de groep achter VTM, noemen ze de app "een zeer interessante innovatie". Woordvoerster Sara Vercauteren zegt veel kijkersvragen te krijgen over de kledij die acteurs in series dragen. "Als blijkt dat daar een doelgroep voor is, dan kunnen we verder kijken." 

Het project is een samenwerking van Appiness, Medialaan, BBDO en iMinds. Ook VRT en Proximus zijn betrokken bij het project. 

http://appiness.be