Foto: PayPal-Founder en Facebook-investeerder Peter Thiel

De holding boven Topcompare.be, een online vergelijkingsplatform voor financiële tarieven, tankt 20 miljoen euro vers kapitaal. Dat geld heeft het opgehaald via een groep van prominente internationale investeerders. Ondermeer Mark Pincus (oprichter Zynga) & Peter Thiel (oprichter PayPal) hebben geld in de holding gestopt. De Belgische tak van het bedrijf is van plan om consumenten een pak geld te helpen besparen via het platform. "Belgen geven teveel geld uit aan financiële producten zonder prijzen te vergelijken. Het is tijd om daar iets aan te veranderen", legt co-founder Ronak Ahmadloo uit. 

"Belgen geven 3 miljard euro teveel uit"

TopCompare.be, opgericht door Wouter Vanderheere en Ronak Ahmadloo, is een slimme vergelijkingsdienst die via haar website een overzicht geeft van financiële producten. De website is ook actief in een handvol andere Europese landen zoals ondermeer Denemarken, Noorwegen en Portugal. De website wil consumenten in deze verschillende Europese landen helpen om de goedkoopste financiële producten te ontdekken.

“Mensen kiezen typisch voor bank- en verzekeringsproducten die ze kennen of waarvan ze gehoord hebben in plaats van alle beschikbare opties te vergelijken. Belgische consumenten geven nu 3 miljard euro meer uit dan nodig is per jaar”, klinkt het bij Topcompare.

Peter Thiel (PayPal) & Marc Pincus (Zynga) behoren tot investeerders

De holding boven topcompare.be krijgt nu een fikse investering van 20 miljoen euro via een aantal prominente investeerders. Het platform kon rekenen op de interesse van top-investeerders zoals het wereldwijde groeifonds ACE & Company, het investeringsfonds Pacific Century Group van de Li Ka Shing familie, het wereldwijde investeringsbedrijf Nova Founders Capital, de Japanse investeerder in de financiële sector SBI Holdings, Mark Pincus (oprichter van Zynga), Peter Thiel (oprichter van Paypal en Facebook investeerder) en andere.

“Deze geweldige steun van enkele van de meest gereputeerde investeerders in de wereld en de interesse die gebruikers en partners tonen voor ons platform zijn een duidelijk signaal dat we op de goede weg zijn", zegt mede-oprichter Wouter Vanderheere.

Duidelijkheid scheppen in een jungle van mogelijkheden

De bank- en verzekeringswereld is een jungle voor de meesten en vaak verspillen consumenten er hun tijd en geld. We hebben al bijna 100.000 Belgen geholpen deze jungle beter te begrijpen en erdoorheen te navigeren zodat zij de beste beslissingen kunnen nemen. Met deze investering willen we nog meer mensen kunnen helpen”, voegt Wouter Vanderheere eraan toe. 

foto: Wouter Vanderheere & Ronak Ahmadloo

Naast consumenten te helpen, reikt TopCompare.be voor banken en verzekeraars ook een nieuwe manier aan om zichzelf te verkopen. Elke financiële instelling heeft haar eigen manier van waarde creëren voor haar klanten en het is moeilijk om deze boodschap te verspreiden via traditionele marketingkanalen. 

De opgehaalde fondsen zullen worden gebruikt om het TopCompare platform verder uit te breiden met nieuwe financiële producten. Zo zijn er plannen om de website uit te breiden met verzekerings- en telecomproducten en wil het investeren in haar platformtechnologie. Daarnaast is het bedrijf van plan om het team verder uit te breiden.