Volgens bronnen van de techblog Re/code zal Facebook deze maand nog een eigen nieuws applicatie lanceren die de naam Paper zal meekrijgen. Paper zou een nieuwsapplicatie zijn die sterk zou lijken op Flipboard.

Flipboard

De app zou nieuws verzamelen van grote media concerns en die bundelen in één nieuws applicatie, daarmee zou de app sterk lijken op Flipboard.

Nieuws op maat

De applicatie zou nieuws bundelen aan de hand van jouw Facebook-data. Hiervoor zou de app afgaan op jouw persoonlijke preferenties & likes die het via Facebook verzamelt. Met Paper zou Facebook nieuws op maat kunnen gaan leveren.

Project Reader

De applicatie zou de naam ‚Paper’ krijgen en zou een focus hebben op mobiele apparaten. Volgens Re/code zou Paper tot stand gekomen zijn tijdens een poging om de newsfeed in Facebook gronding aan de passen.

Het project kreeg de naam ‚Project Reader’ en zou al enkele jaren oud zijn. Na tientallen design-aanpassingen zou de applicatie nu klaar zijn voor het grote publiek. Volgens Re/code zou Mark Zuckerberg ook rechtstreeks in het project betrokken zijn.

NewsFeed

Indien de geruchten kloppen zou het de zoveelste aanpassing op rij zijn voor Facebook's newsfeed. Zo werd onlangs nog een aanpassing gedaan aan het newsfeed-algoritme waardoor berichten van nieuwssites vaker getoond zouden worden dan andere content.

Update: Facebook heeft intussen toegegeven dat het plannen heeft om een nieuws-app te lanceren: