Pridiktiv haalde een innovatiesubsidie binnen van maar liefst 196.000 euro. Daarmee wil de start-up haar platform verder uitbouwen. Pridiktiv brengt operationele en administratieve taken van verpleegpersoneel samen op één mobiel serviceplatform.  De financiële injectie levert de start-up de nodige middelen om samen met zorgpartner Senior Living Group een pilootproject rond artificiële intelligentie op te zetten.

Het idee kwam tot stand na een grootschalige bevraging in de zorgsector. Die wees uit dat zorgpersoneel op de werkvloer met drie grote problemen worstelt: hoge administratieve druk, onvoldoende tijd om collega’s in te lichten over de status van een patiënt en een tekort aan data om accurate zorg toe te dienen. Het platform van Pridiktiv lost die problemen op.

Data slimmer gebruiken

Jeroen De Backer, de CEO van Pridiktiv, leg uit: “Vandaag houden zorginstellingen heel wat data bij, van gezondheidsmetingen, taken en medicatieplannen tot omgevingsfactoren van de patiënt. Pridiktiv zorgt ervoor dat al deze data digitaal verzameld en gevisualiseerd worden op een eenvoudig en overzichtelijk platform. Maar met die data kunnen we nog veel meer doen. Zo kunnen we problemen bij patiënten snel opsporen. De subsidie stelt ons in staat om algoritmes te gaan uitwerken die van meerwaarde zijn voor zowel patiënt, zorgpersoneel én zorginstelling. ”

Pridiktiv

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen ziet alvast brood in het platform. Zij kenden dan ook de subsidie toe. Een flinke duw in de rug, maar ondertussen gaat Pridiktiv op zoek naar investeerders. Alleen zo kan de start-up haar expansieplannen waarmaken. 

Wat vind jij van het mobiele platform?