Google heeft een update doorgevoerd aan Google Drive. Zo krijgt het file-sharing systeem nu een activity stream waardoor je kan zien welke acties uitgevoerd werden met jouw bestanden & folders.

Activity Stream

Je kan de activity stream raadplegen door de info-knop te klikken aan de rechter bovenkant van Google Drive. Als je het nog niet ziet, is dat normaal. Google is immers bezig om de update uit te rollen naar elke account in de loop van deze week.

Wat is er nieuw?

De stream laat een overzicht zien van alle acties die uitgevoerd werden door jouw team of de mensen waar je mee samenwerkt. Zo kan je zien wanneer er een comment werd toegevoegd, wanneer een bestand werd toegevoegd & wanneer een bestand een nieuwe naam kreeg.

Hiermee wil Google tegemoet komen aan Google Drive gebruikers die vele files en folders delen met anderen en een overzicht willen bekijken van veranderingen die werden doorgevoerd aan hun files & folders.

Hieronder kan je zien hoe de activiteitenstream eruit precies uitziet:

Nieuw drop-down menu

Bovendien werd er ook een drop-down menu toegevoegd aan elke shared folder. Via dit menu kan je sneller folders gaan hernoemen, delen en verplaatsen. Bovendien kan je ook de volledige folderstructuur raadplegen & naar een andere folder navigeren. Ook kan je per map zien wie er allemaal toegang heeft aan de hand van de foto’s van gebruikers.

Hieronder kan je het drop-down menu in actie zien: