Google heeft zijn Siri-kloon Google Now gelanceerd op iOS. Zo is Now nu onderdeel geworden van de bestaande Google Search app. De voice-assistent lijkt op Apple's Siri, maar is sneller en accurater in gebruik.

 

Google Now is niet nieuw, zo was de dienst al een tijdje beschikbaar voor Android. Eerst was het even koffiedik kijken of Apple een Siri-concurrent zou toelaten in de app store. Dat is gisteren dus wel gebeurd.

Minder makkelijk te raadplegen, zelfde features als op Android

Google Now voor iOS heeft dezelfde features als op het Android platform. Wat echter verschillend is, is de toegang tot Google Now. Zo kan je enkel Now raadplegen indien je de google search app opent.

Dat komt omdat Apple beperkingen oplegt aan applicaties van derden. Ook zal je meer aan de app hebben als je een fervente Google Calendar en Gmail gebruiker bent.

Vragen stellen in het Nederlands

Google Now lijkt op Siri, de voice-assistent van Apple. Het grote verschil is dat je Google Now gewoon vragen kan stellen in het Nederlands. Bijvoorbeeld: ‘Hoe lang is de Chinese muur’? Of: ‘Wat is de kortste route naar mijn werk’?

Google Now gaat ook verder, zo kan het voorspellen wat je aan het doen bent, maar ook straks gaat doen. "Google Now verstaat wat jouw informatienoden zijn. Bovendien zal de app gaandeweg leren welke informatie jij het belangrijkst vindt en past het product zich aan aan jouw noden," zegt de project manager van Google Now, Baris Gultekin, aan TheNextWeb.

Zelf proberen? Je kan de app hier downloaden.

Na enkele vergelijkende testen zijn wij er in ieder geval van overtuigd dat Google Now accurater & sneller werkt dan Siri. Welke voice-assistant prefereer jij?