Google heeft gisteren haar nieuwe logo en navigatiebalk onthuld. Google gaat in de komende weken het nieuwe logo uitrollen naar al haar diensten.

Visuele veranderingen

De veranderingen die van het Google-design zijn eerder subtiel. Zo kreeg de navigatiebalk en de Google-apps balk een subtiele verandering. Hieronder kan je het nieuwe logo en zoekbalk alvast bekijken: 

Oude zoekbalk: 

Nieuwe zoekbalk: 

Op bovenstaande foto kan je waarschijnlijk geen grote verandering zien. Als je echter het logo vergroot kan je zien dat Google gekozen heeft voor een vlakker design. Hieronder kan je het oude & nieuwe logo vergelijken: 

Oude logo: 

Nieuwe logo: 

Functionele veranderingen

Het Google apps menu krijgt ook een make-over. Zo worden ze weergegeven in een grid in plaats van in een zwarte balk. Hierdoor zouden ze beter herkenbaar en sneller toegankelijk zijn.

"Google gebruikers willen dezelfde Google-beleving over verschillende toestellen heen. Of je nu gebruik maakt van een laptop, tablet, smartphone of desktop. Bovendien willen we er ook voor zorgen dat de apps perfect synchroniseren over verschillende platformen heen," zegt Eddie Kessler, Google Tech Lead. 

Wat denk jij van het nieuwe design?