Er waren al eerder geruchten dat Apple interesse zou hebben om een Apple Store te lanceren in het Gentse Post Plaza-gebouw. Volgens de Apple-blog Onemorething lijkt die er nu ook daadwerkelijk te komen. De site heeft immers uit goede bron vernomen dat de onderhandelingen tussen de makelaar & Apple zo goed als rond zijn. 

Post Plaza

Het voormalige Gentse postgebouw staat al een tijdje leeg & lijkt de ideale locatie te zijn voor een Apple Store. Het Post Plaza gebouw ligt in het hartje van Gent op de Korenmarkt en aan de Graslei, naast de Sint-Michielshelling. Ondertussen staat het gebouw al 5 jaar leeg.

De beheerder van het gebouw, MG Real Estate, liet vorig jaar al doorschemeren dat zijn bedrijf in gesprek was met Apple over een mogelijke ingebruikname van het historische pand. Ook Albert Heijn zou interesse hebben in het gebouw.

Eerste Belgische Apple Store

Volgens de website Onemorething zou er nu schot komen in de zaak. De website zou uit goede bron vernomen hebben dat de onderhandelingen in een eindfase zitten.

Bloovi vroeg MG Real Estate om commentaar, maar deze hield de lippen stijf op elkaar. „Wij reageren nooit op geruchten,” klonk het Apple-gewijs. Nog even afwachten dus...