Vandaag staat er voor Microsoft een belangrijk event gepland. Zo stelt de computergigant straks in San Francisco een aantal nieuwigheden voor die te maken zouden hebben met ‚cloud & mobile computing’. Volgens insiders gaat Microsoft’s CEO Satya Nadella straks een belangrijke aankondiging doen, die volgens sommigen ‚de belangrijkste product-aankondiging in jaren’ wordt genoemd.

Office op de iPad

Satya Nadella, nog maar 7 weken aan de leiding bij Microsoft, zal volgens insiders de definitieve versie van Microsoft Office voorstellen voor de iPad. De voorstelling zal tevens ook de eerste publieke optreden zijn van de kersverse CEO.

Nadella onthulde tijdens zijn eerste werkdag bij Microsoft zijn visie voor Microsoft: ‚mobile first, cloud first’. Daarom lijkt het niet onlogisch dat Microsoft de stap zet om haar producten aan te bieden op andere platformen zoals iOS. (nvdr: Microsoft bracht al eerder haar een Office applicatie uit voor de iPhone, maar nog niet voor de iPad).

Een bijkomend argument is dat de iPad ook enorm populair in de bedrijfswereld. Zo is de iPad goed voor 91% van alle tablets die aanwezig zijn op de werkvloer. De volledige Office-experience naar de iPad brengen lijkt dus een logische stap. Bovendien zou Microsoft daardoor ook een nieuwe inkomstenbron aan kunnen boren. Zo schatten analisten dat deze beslissing 1 tot 7 miljard dollar extra zou kunnen opbrengen voor de tech-gigant uit Seattle.

Belangrijkste productintroductie in jaren?

De belangrijkste inkomsten voor Microsoft in de laatste jaren waren Windows & Office. Nu het Windows marktaandeel (en de winst) aan het verkleinen is (zie grafiek), en de groei van Office wél gestaag doorzet, lijkt het introduceren van Office op de iPad een slimme zet. 

Zo verdiende Microsoft in het laatste kwartaal van 2013 nog 24,7 miljard dollar aan Office. Aan Windows verdiende de computergigant 19,2 miljard dollar in datzelfde kwartaal. Voor Microsoft zal de introductie van Office voor de iPad en het succes daarvan, van monumentaal belang zijn om de verdere groei van Office te verzekeren.

Om 11 uur Pacific Time vandaag (19u00 onze tijd) gaat Microsoft het event live uitzenden via het Microsoft News Center

Zou Office introduceren een slimme zet zijn van Microsoft? Wat denk jij?