Foto: Freek Gielen & Peter Van Moll, founders Bambooti

De Limburgse startup Bambooti lanceert vandaag hun nieuwste houten creatie via crowdfunding op het platform Kickstarter. Dit keer verandert Bambooti de alledaagse aluminium MacBooks in hippe kunstwerken van hout.

Crowdfunding campagne via Kickstarter

Na hun eerdere succesverhaal met houten zonnebrillen, stellen Pieter Van Moll en Freek Gielen hun nieuwste creatie voor op het crowdfunding-platform Kickstarter. Met “A Wooden Back For Your Mac” willen de jonge ondernemers 10.000 euro ophalen om hun nieuwste creatie te lanceren.

De Kickstarter crowdfunding campagne van Bambooti start op 25 januari 2016. Wie er snel bij is krijgt een korting en betaalt 40 euro in plaats van 60 euro.

Pieter Van Moll, Founder van Bambooti, vertelt: ”Mensen kunnen ons steunen door een skin te kopen via onze campagne op Kickstarter. We moeten in totaal 10.000 euro bij elkaar krijgen voor we in productie kunnen treden. Anderzijds laat crowdfunding ons toe om te kijken of er voldoende vraag is naar ons product voor we beslissen om het op de markt te brengen.”

MacBook persoonlijker maken

Het nieuwe product bestaat uit een dunne houten fineerlaag die miljoenen MacBook-gebruikers over de hele wereld toelaat om een vleugje natuur en een persoonlijke stijl toe te voegen aan hun laptops. De Bambooti skins worden gemaakt van echt hout, bijgevolg is elke skin volledig uniek met een eigen nerfstructuur.

“Bij Bambooti gaat het niet enkel om een fraai en cool design. Onze skins zijn vervaardigd uit duurzaam hout want bosbehoud is iets wat ons allen aangaat. Ecologisch verantwoord ondernemen is voor ons een must”, voegt Freek Gielen, Founder van Bambooti, toe.

Elke skin wordt met de hand gemaakt in Europa en is vervaardigd uit ecologisch hout. De Bambooti skins zijn slechts 0,7 mm dik en kan je personaliseren met je eigen design, naam of logo. Ze zijn beschikbaar in vijf verschillende houtsoorten: bamboe, mahonie, walnoot, zwarte es en kersenhout.

Bambooti maakt deel uit van de Start it @kbc community die  jonge start-ups helpt om hun ondernemersidee waar te maken. De Kickstartercampagne is nog maar één dag live, en heeft al de helft van het doel opgehaald. Met nog 29 dagen te gaan lijkt het er dus sterk op dat de campagne een groot succes zal worden. 

Meer info: bambooti.be / Kickstarter