Vanaf vandaag is in België de PayPal app met vingerafdrukauthenticatie beschikbaar op de tablet Samsung Galaxy Tab S, na de introductie op de Samsung Galaxy S5 in april 2014.

Na de introductie van deze service op de Samsung Galaxy S5 in april 2014, wordt vanaf vandaag de PayPal app ook gekoppeld aan de vingerafdrukauthenticatie op de Samsung Galaxy Tab S. Concreet betekent dit dat gebruikers van de S5 en Tab S met slechts hun vingerafdruk kunnen inloggen, en betalen bij iedere winkelier die PayPal accepteert, zowel online als in de winkel. Deze app van PayPal maakt het mogelijk om via 1 ‘swipe’ met de vingers te betalen, en vormt een nieuwe mijlpaal om online betalen zo snel, eenvoudig en betrouwbaar mogelijk te maken voor de consument.

Het is daarom van belang om mobiel betalen zo eenvoudig, snel en betrouwbaar mogelijk te maken. Deze samenwerking tussen PayPal, Samsung en de FIDO Ready™-software draagt daar toe bij. Je hoeft geen wachtwoord meer in te toetsen op een klein schermpje, alleen een ‘swipe’ met je vinger is voldoende. Dit is een belangrijke stap in de toekomst van betalingen en het verstevigen van de e-commerce identiteit.”
PayPal biedt daarbij een veilige mobiele portefeuille in de cloud aan en slaat geen persoonlijke informatie in het apparaat op. Klanten kunnen hun vinger gebruiken om met PayPal te betalen vanaf hun nieuwe Galaxy Tab S en Galaxy S5. De FIDO Ready™-software op het apparaat levert op een veilige manier communicatie tussen de vingerafdruksensor op het toestel en de service van PayPal in de cloud.

De enige informatie die het apparaat deelt met PayPal is een unieke gecodeerde sleutel waarmee PayPal de identiteit van de klant kan controleren zonder biometrische informatie op de servers van PayPal op te slaan.