Popcorn Time, een open-source dienst die gratis films naar je computer streamt, heeft nu ook tv-series toegevoegd aan haar aanbod. Ook een Android-app werd gelanceerd. Enkele maanden geleden werd de ontwikkeling van de app nog stopgezet door de autoriteiten. De software ontwikkelaars van Popcorn Time blijken zich daar zich weinig van aan te trekken.

Popcorn Time

Popcorn Time is een erg populaire applicatie voor OS X, Windows & Linux waarmee je gratis naar blockbuster films en tv-series kan kijken. Legaal is het niet want de applicatie werkt op basis van torrents.

Een maand geleden had Popcorn Time nog problemen met de autoriteiten. De dienst werd toen offline gehaald wegens het schenden van auteursrechten. “Popcorn Time is shutting down today. Not because we ran out of energy, commitment, focus or allies. But because we need to move on with our lives,” klonk het dan. 

Toch lieten enkele software ontwikkelaars het daar niet bij. Ze besloten om samen te werken via Github en Popcorn Time verder te ontwikkelen. Het is nu de 2de keer dat de oorspronkelijke applicatie een update krijgt.

tv-series

De desktop-app werd intussen uitgebreid door tv-series toe te voegen tot het aanbod. Er werd ook een nieuw design geïntroduceerd en je krijgt de mogelijkheid om favorieten toe te voegen. Andere software ontwikkelaars lanceerden intussen ook een Android app voor Popcorn Time.

 

 

 

 

 

 

 

 

De applicatie doet op het eerste zicht sterk denken aan Netflix. Het enige verschil is echter dat je voor Netflix betaalt. Legaal is Popcorn Time dus niet. Als je de app wil uitproberen is dat geheel op eigen risico.