Studenten van de Arteveldehogeschool in Gent mogen voortaan geen horloges meer dragen tijdens een examen. Zo zou het dragen van een smartwatch ervoor zorgen dat er meer gespiekt wordt. Om spieken te voorkomen worden horloges vanaf nu verboden tijdens een examen. 

Spieken

De beslissing om smartwatches te verbannen werd gemaakt door het examencomité van de Gentse Arteveldehogeschool. Daar werd beslist om met onmiddellijke ingang alle horloges te verbannen tijdens de examens.

Drastische beslissing

Deze drastische beslissing werd genomen omdat er steeds meer studenten zijn die een smartwatch dragen. Aangezien deze in verbinding staan met het internet is het voor studenten een koud kunstje om even snel iets op te zoeken. Bovendien kan informatie ook snel weer verwijderd worden zodat het onmogelijk is om te bewijzen dat de student daad werkelijk heeft gespiekt. 

Early Adopters

Fabrikanten zoals Sony en Samsung bieden al smartwatches aan in ons land. Toch zijn smartwatches nog aan een opgang bezig. Lang niet iedere student beschikt over zo’n toestel. “Maar studenten zijn early adopters, dus spelen we op zeker,” zegt het diensthoofd communicatie Kristine De Smet aan DataNews.