Telenet & Idealabs stellen vandaag de acht nieuwe start-up teams voor die dealnemen aan het acceleratorprogramma van Telenet Kickstart. De start-ups ‘AcademicLabs’, ‘Cumul.io’, ‘FlatNinja’, ‘Happs’, HeyHey Apps’, ‘Spionkop’, ‘StuCom’ en ‘Transformy’ krijgen de kans om via het acceleratorprogramma uit te groeien tot digitale ondernemingen. 

Digitaal ondernemerslandschap versterken

Telenet wil met Kickstart het digitale ondernemerschap in ons land steunen. Met het acceleratieprogramma voor start-ups wil Telenet zuurstof geven aan jong ondernemerstalent. Daarvoor doet het beroep op Idealabs, een start-up incubator in Antwerpen. Telenet pompt (gespreid over 2 jaar) met dit project 1 miljoen euro in het ondernemerslandschap.

John Porter, CEO Telenet: ”Als bedrijf dat digitale innovatie hoog in het vaandel draagt, willen we een katalysator zijn om veelbelovend ondernemerstalent uit de startblokken te helpen en digitale start-ups te doen groeien."

8 sterke start-ups klaar voor acceleratorprogramma

De recruteringscampagne van afgelopen zomer was met bijna 200 volwaardige inschrijvingen een succes. Na een strenge eerste selectie werden 25 teams weerhouden en uitgenodigd voor 2 pitchrondes bij een professionele jury. Uiteindelijk werden er 7 start-ups geselecteerd met innovatieve ideeën binnen drie domeinen die ook tot de kernactiviteiten van Telenet behoren:

Connected entertainment

  • HeyHey Apps: Kattenliefhebbers charmeren met een grappige app die de hersenkronkels van hun huisdier in kaart brengt.

  • Spionkop: Fantasy Sports op de kaart zetten als een leuk en sociaal gebeuren voor elke voetbalfan

Connected living

  • FlatNinja: De perfecte flatgenoten samenbrengen dankzij een Tinder-achtige app.

  • Happs: Kinderen met dyslexie motiveren om te leren lezen met een educatief adventure game.

  • StuCom: De bewoners en de huisbazen van studentenhuizen efficiënter vragen en klachten laten uitwisselen en oplossen.

Connected business

  • Cumul.io: Het instant visualiseren van complexe informatie in stijlvolle interactieve dashboards.

  • Transformy: Tijdverlies de wereld uit helpen door lijstjes met één voorbeeld om te zetten in andere lijstjes.

Het achtste team is AcademicLabs, de winnaar van de Battle of Talents-wedstrijd 2014-2015. Via Battle of Talents krijgen studenten uit Vlaamse hogescholen en universiteiten de kans om hun ideeën interactief en in een veilige omgeving uit te bouwen tot echte businessplannen.

Telenet is een van de structurele partners van Battle of Talents en zo verdiende Academic Labs eind februari al een wildcard om mee aan de start van Telenet Kickstart te staan. Met hun project willen ze de deeleconomie naar de onderzoekswereld brengen en deze zo toegankelijker maken.

Acceleratieprogramma opgebouwd in drie delen

De acht geselecteerde start-ups vinden onderdak bij de Idealabs-hub in Antwerpen. Daar volgen ze een intensief en leerrijk acceleratorprogramma dat opgebouwd is in drie delen.

  • Tijdens de ‘Shape’-fase denken de start-ups na over de productdefinitie, de roadmap en de budgettering.
  • Vervolgens werken ze in de ‘Build’-fase aan een prototype en de verdere productontwikkeling.
  • In de finale ‘Launch’-fase evolueert hun product naar een merk en bepalen ze de marketingstrategie. Na vier maanden zijn de start-ups klaar om hun minimum werkbaar product te lanceren.

Tijdens dit acceleratorprogramma krijgt elk team €25.000 ondersteuning en kunnen ze rekenen op de intensieve begeleiding van het Idealabs team, mentoren en experten. Hiernaast krijgen ze de steun van de structurele partners van het eerste uur: Acerta, Craftzing, Deloitte/ Laga, Ticka en These Days. Twee nieuwe partners sluiten dit jaar aan: Bell Labs (Alcatel Lucent) en ING.

De meest beloftevolle start-ups stromen door naar het groeiprogramma waarbij ze doorgroeien tot volwaardige ondernemingen.

telenetkickstart.be