De teerling is geworpen, de 4 finalisten van Telenet Kickstart zijn bekend. Een kus van de juf en een bank vooruit voor die fabulous 4 die doorstoten naar de Growth Labs! Bovendien reist in april een straffe start-updelegatie van België naar New York. Waar 16 start-upteams zich er te goed zullen doen aan alle inspiratie, innovatie en business wisdom die The Big Apple te bieden heeft.

De 4 Growth Labs-finalisten zijn de teams die de jury het beste weten te overtuigen van hun toekomstperspectieven, schaalbaarheid en investeerderspotentieel.

Program director Filip Cuypers benadrukt ook dat het zeker niet ‘game over’ is voor de overige 4: “We blijven de ‘afvallers’ opvolgen en ondersteunen. Het einde van hun deelname aan dit programma is zeker niet het einde van hun start-up: er is leven na Telenet Kickstart!

The big 4: wie zijn de finalisten?

Hieronder een lijstje van de 4 start-ups die doorstoten naar Growth Labs.

  • Cumul.io visualiseert data in interactieve dashboards. De mening van de jury: “Cumul.io heeft een beloftevolle business solution in handen, met groot B2B-potentieel. Het is bovendien een serieus en toegewijd team. Een waardevolle finalist voor de Growth Labs dus.”
  • Happs motiveert dyslectische kinderen met computerspel Karaton. Volgens de jury is Happs' Karaton een gedreven project met een sociale dimensie.  "Dit jonge team heeft grote sprongen gemaakt de voorbije maanden en hun samenwerking met Hogeschool Gent opent mooie deuren naar academische onderbouwing van het spel," klinkt het.
  • HeyHey Apps leest kattengedachten met Telekitty. Ook in deze start-up geniet eindeloos vertrouwen. “HeyHey Apps is een senior team met ervaring, enorm veel commitment en… een mooi product. En eerlijk: de emo-factor speelt uiteraard ook mee. Het fungehalte en kattenthema laten niemand onberoerd," aldus de jury.
  • Spion Kop scoort met een fantasy soccer game. Of hoe het uit de monden van de jury klinkt: "het internationale succes van fantasy sports bevestigt het potentieel van Spion Kop. En de hype rond hun betaversie doet dat ook: er staan al 4000 gegadigden op de wachtlijst!”

First we take the Growth Labs…

In de eerste fase van het programma evolueerden de start-ups van idee tot MVP (Minimal Viable Product). In de Growth Labs verfijnen ze hun producten of diensten verder, maar wordt ook aandacht besteed aan branding en marketing en het financieren van hun bedrijf. Het Growth-traject ging deze week van start en zal 17 themaweken duren. Behalve professionele begeleiding, krijgen de 4 finalisten ook een extra kapitaalinjectie van 50.000 euro, in de vorm van een converteerbare lening. Niet slecht.

…Then we take New York

En er is nog meer nieuws van het start-upfront. Want de jonge ondernemers groeien ook over de grenzen heen. En dat doen ze niet alleen. In april reist een straffe start-updelegatie van België naar New York. Samen met een stel coaches en een handvol reporters zullen 16 start-upteams zich er te goed doen aan alle inspiratie, innovatie en business wisdom die The Big Apple te bieden heeft.

De unieke excursie is een initiatief van start-up incubators Telenet Kickstart, iMinds iStart, startit @ KBC en koepelorganisatie StartUps.be. Op deze site lees je binnenkort alles over de spannende internationale start-upuitstap!