De sterke man achter Tesla Motors, Space X en SolarCity, Elon Musk, is door Fortune Magazine uitgeroepen tot zakenman van het jaar 2013. Hieronder kan je een overzicht van zijn verwezenlijkingen vinden: 

Musk zette al drie industrieën op hun kop

Fortune Magazine heeft Musk uitgeroepen tot ‚zakenman van het jaar’ omdat hij verschillende industrieën flink door elkaar heeft weten te schudden.

„Musk zorgde hij eigenhandig voor een aangrijpende verandering in de luchtvaartsector met Space Exploration Technologies, zorgde met Tesla-Motors voor een ommekeer in de auto-industrie en is met SolarCity bezig om de hele energiesector te herstructureren,” schrijft Fortune Magazine.

PayPal & Hyperloop

Eerder in zijn carrière stond Musk al mee aan de wieg van PayPal. Dit jaar kwam hij ook uitvoerig in het nieuws met Hyperloop, zijn visie om openbaar vervoer gronding te veranderen.

In onderstaande TED-talk kan je een interview zien met Musk, waar hij meer uitleg geeft over zijn bedrijven & toekomstvisie. 

Tesla Motors

Tesla Motors is ongetwijfeld een van Musk’s meest revolutionaire uitvindingen. Met Tesla probeert hij immers de electrische auto mainstream te maken en innoveert hij veel sneller dan de concurrentie. Hieronder een knappe reportage van Wired over de hypermoderne Tesla-fabriek:

In de top-10 van Fortune Magazine's lijst zijn nog andere tech-toppers te vinden zoals de CEO’s van Larry Page (CEO Google), Reed Hastings (CEO Netflix) Jeff Bezos (CEO Amazon) en Marissa Mayer (CEO Yahoo!). De volledige lijst van genomineerden kan je hier bekijken