Right Brain Interface nv, het software bedrijf achter bhaalu, de nieuwe en intuïtieve tv-kijkervaring, wil zijn product, een unieke video recorder, verder ontwikkelen en commercialiseren. Daartoe investeert het kruim van de Belgische investeerders, LRM, PMV, Capricorn Venture Partners, Diepensteyn en Pamica, samen 6 miljoen EUR in een nieuwe kapitaalronde van Right Brain Interface nv.

Enkele weken terug verscheen trouwens een review van het product op Bloovi.

Top van Vlaamse investeerders investeren 

De kapitaalverhoging van 6 miljoen EUR werd onderschreven door LRM (de Limburgse Investeringsmaatschappij) via haar ArKiv-dochter KMOFIN 2, PMV (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen), de Capricorn ICT Arkiv, beheerd door Capricorn Venture Partners (de Leuvense durfkapitaalverstrekker), Diepensteyn (de holding van de familiale aandeelhouders van Palm Breweries) en Pamica (het investeringsvehikel van Michel Akkermans, ex FICS en huidig Clear2Pay ceo en voorzitter). Daarnaast participeren ook medewerkers, vrienden en familie in deze kapitaalverhoging.

Het managment van RBI neemt via HolyBrain (het investeringsvehikel van oprichters Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael, voormalige topmannen van Metris), eveneens een deel van de kapitaalronde voor zijn rekening.

Foto: Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael

Bart Van Coppenolle, CEO Right Brain: ‘Na het verwelkomen, vorige maand, van onze eerste 500 private testers en consumentenklanten, ben ik vandaag heel blij met de brede steun die we mogen ontvangen van mede-ondernemers en het innovatie-minnende Vlaamse middenveld.‘

Katrin Geyskens, partner ICT Capricorn Venture Partners: ‘Het innovatieve business model van Right Brain/bhaalu dat de consument centraal stelt maar ook mogelijkheden biedt aan de gevestigde spelers in het media landschap gecombineerd met een solide IP portefeuille zijn doorslaggevend voor onze investering. We appreciëren ook de gebruiksvriendelijke interface die de bhaalu klant op intuïtieve manier toegang geeft tot zijn grote hoeveelheid video data.’

Jan Toye, afgevaardigd bestuurder Diepensteyn: ‘Vanuit onze missie om ons vermogen ondernemend te investeren in innovatieve consumentgedreven projecten, met een internationaal potentieel, nemen we vanuit Diepensteyn enthousiast deel aan deze kapitaalronde. Het baahlu-project is de beloftevolle ‘right brain’-gids voor de consument in zijn verlangen om nieuwe dingen te ontdekken en te beleven binnen zijn eigen interesseveld.’

Verdere ontwikkeling & commercialisering bhaalu 

Het opgehaalde kapitaal wordt geïnvesteerd in productontwikkeling en commercialisering van Right Brain Interface’s eerste product, bhaalu. Bhaalu is een unieke video recorder waarmee kijkers het volledige tv-aanbod kunnen opnemen en bekijken over alle tv-kanalen waar ze rechtmatig toegang tot hebben heen en zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze de opgenomen programma’s wensen te bekijken, op hun televisie maar ook op andere platformen. Bhaalu wordt bediend via een intuïtieve tv-interface, waarmee alles makkelijk teruggevonden wordt in het persoonlijke tv- universum van de consument.

Om mee te testen of om een bhaalu box aan te kopen, kan men zich inschrijven op de website www.bhaalu.be voor België of www.bhaalu.nl voor Nederland. Ook in Duitsland, New York, USA en Singapore kan men participeren in het pre-launch programma.