Het blockchain analytics bedrijf Chainalysis heeft een aantal opkomende ontwikkelingslanden opgenomen in hun ‘Crypto Adoption’ ranglijst. De top vijf bestond uit Vietnam, India, Pakistan, Oekraïne en Kenia.

Chainalysis concludeerde dat APAC (Azië-Pacific), LATAM (Latijns-Amerika) en Afrika allemaal meer webverkeer naar P2P-platforms sturen dan regio’s met grotere economieën zoals West-Europa of Oost-Azië. Het bedrijf koppelt dit aan het feit dat veel opkomende markten te maken hebben met zware valutadevaluatie, waardoor veel mensen investeren in crypto om hun spaargeld te behouden. Andere activiteiten kunnen worden herleid naar individuen die internationale transacties willen uitvoeren zoals geldtransfers of betalingen voor commerciële doeleinden.

Volgens een andere studie van Toluna, een bedrijf dat consumentenonderzoeken uitvoert, zijn ongeveer 75% van de beleggers in de opkomende markten APAC en LATAM van plan om hun investeringen in cryptocurrency uit te breiden. “Het aantal crypto-beleggers in opkomende markten overschaduwt dat van ontwikkelde markten”, klinkt het.

● 32% van de consumenten in opkomende markten zegt vertrouwen te hebben in crypto, vergeleken met slechts 14% in ontwikkelde markten.

● 41% van de consumenten in opkomende markten zegt te hebben geïnvesteerd in crypto, vergeleken met 22% in ontwikkelde markten.

Toluna verklaart ook dat de opkomende markten crypto eerder zien als een “opwaartse trend op de lange termijn”, terwijl ontwikkelde markten het vaak zien als een hype. Opkomende markten blijken ook een iets hogere risicotolerantie te hebben dan ontwikkelde markten.