Cryptobeurs Binance heeft een een nieuw initiatief geïntroduceerd waarmee vluchtelingen uit Oekraïne transacties kunnen uitvoeren en geld kunnen ontvangen via de Binance Visa Card.

Binance kondigde aan dat het samenwerkt met verschillende entiteiten waaronder het Europese banking-as-a-service platform Contis en non-profitorganisaties Rotary en Palianytsia.

Samen willen ze vluchtelingen die getroffen zijn door het Oekraïense conflict een manier bieden om geld te verzenden, ontvangen en aankopen te doen binnen de Europese Economische Ruimte (EER).

Naast toegang tot cryptotransacties krijgen ontvangers van de kaart die door hun lokale non-profitorganisaties zijn geverifieerd ook financiële steun van Binance in de vorm van Binance USD (BUSD).

Helen Hai, hoofd van Binance Charity vertelt dat de kaart geen "commercieel product" is. Het belangrijkste doel ervan is om een functioneel betaalinstrument aan te bieden om donaties te ontvangen en uit te geven.

"Crypto speelt een sleutelrol bij het inzamelen van vitale fondsen en het bieden van broodnodige humanitaire hulp aan Oekraïne."

Hai merkte ook op dat dit een goed voorbeeld is van hoe crypto niet alleen kan worden gebruikt als transactiemiddel, maar ook als betaalmiddel. Ze is van mening dat crypto een middel is dat "geen grenzen en beperkingen kent, geen documenten en andere ingewikkelde en langdurige bureaucratische procedures vereist en in staat is om directe resultaten te produceren."

De gebruikers krijgen gedurende drie maanden 75 BUSD per maand. Dit is het donatiebedrag dat wordt aanbevolen door de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties.