De Franse bank BNP Paribas stapt in de cryptocurrency custody ruimte via een samenwerking met de Zwitserse safekeeping firma Metaco. Daarnaast heeft BNP Paribas crypto custody firma Fireblocks geselecteerd om de hot wallet, tokenisatie en connectiviteit te voorzien, die de bankgroep zal helpen "nieuwe, innovatieve digitale activa diensten te verkennen", aldus Fireblocks.

Crypto custody is een term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van het beveiligen van activa tegen diefstal. Custodians treden op als beveiligers van fondsen, of het nu gaat om contant geld, effecten, goudstaven of crypto.

Wayne Hughes, hoofd digitale activa bij BNP Paribas Securities Services, verklaart: "Het is ons doel om onze klanten één overzicht te bieden van alle verschillende soorten activa met volledige transparantie, grotere operationele efficiëntie en risicobeheer."

Adrien Treccani, CEO van Metaco, voegt er aan toe: "Door gebruik te maken van Metaco zal de bank het industrie-standaard digital asset custody en orchestration platform voor top tier financiële instellingen inzetten en in staat zijn om klanten een service te bieden die wordt ondersteund door de hoogst mogelijke veiligheid en schaalbaarheid. Dit terwijl volledige naleving van wereldwijde regelgeving wordt gewaarborgd."

Veel grote banken bieden momenteel een vorm van crypto custody aan, maar wat deze deal bijzonder maakt is de positie van BNP Paribas Securities Services als een belangrijke wereldwijde custodian met bijna 13 biljoen euro aan activa onder bewaring