Yuga Labs, de eigenaar van drie van de grootste NFT-merken op de markt, maakte bekend dat ze 410 miljoen euro aan financiering hebben opgehaald tegen een waardering van 3,65 miljard euro. Het team achter Bored Ape Yacht Club is van plan het geld te gebruiken om een media-imperium rond NFT's op te bouwen, te beginnen met games en een eigen Metaverse-project.

Het team beschrijft hun Metaverse project, Otherside genaamd, als een MMORPG(*) bedoeld om het bredere NFT universum te verbinden. Ze hopen een wereld te creëren die “gamified” en “volledig gedecentraliseerd” is, aldus Wylie Aronow, medeoprichter van Bored Ape Yacht Club.

De financieringsronde, een van de grootste voor een NFT-bedrijf tot nu toe werd geleid door de firma Andreessen Horowitz, die zwaar heeft geïnvesteerd in de Web3-ruimte. Het financierde eerder OpenSea, Dapper Labs en Coinbase. Ook de game studio Animoca Brands en crypto bedrijven Coinbase en MoonPay doen mee aan de financieringsronde.

De aankondiging komt slechts enkele weken nadat Yuga Labs een grote stap heeft gezet om de NFT ruimte te consolideren door CryptoPunks en Meebits van Larva Labs over te nemen. De overname bracht drie van de meest lucratieve NFT-collecties onder één dak. Het bedrijf lanceerde vorige week ook een cryptocurrency, ApeCoin. De token zal onafhankelijk worden bestuurd en gebruikt als de primaire valuta in de eigendommen van Yuga Labs.

Yuga Labs werkt samen met verschillende gamestudio's om Otherside tot leven te brengen. Het spel zal niet beperkt zijn tot Bored Ape houders en het bedrijf is van plan om ontwikkeltools te maken die NFT's van andere projecten in staat stellen om binnen hun wereld te werken.

“Mensen krijgen geen band door samen tijd door te brengen in een gedeelde virtuele ruimte waar niets aan de hand is”, zegt Greg Solano, medeoprichter van Yuga Labs. Hij verklaart dat mensen pas echt een connectie krijgen, eenmaal ze in een positie worden geplaatst waarin ze moeten samenwerken. Metaverse projecten zijn momenteel een rage, maar Yuga Labs denkt dat andere bedrijven hun Metaverse ideeën verkeerd aanpakken waardoor de start-up een kans krijgt om zich op een unieke manier te onderscheiden.

(*)MMORPG: Een massively multiplayer online role-playing game is een videospel dat aspecten van een rollenspel en een massively multiplayer online game combineert. Net als bij rollenspellen kruipt de speler in de huid van een personage en heeft hij de controle over de acties van dat personage.