Croky lanceert een nieuwe spaaractie waarbij je ‘Croky Coins’ kan verzamelen. Die Croky Coins worden omgezet in punten. Vanaf 1000 punten kan je één van de 101 Croky NFTs kiezen.

Croky wil enerzijds het oldschool verzamelen, zoals vroeger met de populaire Flippo’s, weer trendy maken. Er zijn 20 verschillende Coins te sparen, elke coin is 100 punten waard. Al zijn er ook 2000 gouden Croky Coins in omloop, deze leveren direct 5000 punten op. Die punten worden via een QR-code zichtbaar.

In het Croky Coin ruilplatform kan je uit verschillende prijzen kiezen. Vanaf 1000 punten heb je de mogelijkheid om voor een NFT te kiezen. NFTs zijn volgens Croky the next big thing.

Omdat Croky on trend wil zijn, lanceren ze maar liefst 101 NFTs. In ruil voor 1000 punten kan je eigenaar worden van zo’n uniek digitaal bestand. De Croky Coins zijn één voor één uniek. Van elk design zijn er 5 verschillende NFTs in omloop, elk met een eigen unieke achtergrond. Het is de bedoeling om een volledige serie NFTs te verzamelen in het design naar keuze.

Wie een NFT op de kop heeft getikt, ontvangt direct een e-mail met de NFT als GIF bestand. Daarbij wordt ook een code meegestuurd als bewijs dat de NFT op de private blockchain geplaatst werd en jij de officiële eigenaar ervan bent bent.

Als je de NFT naar de publieke blockchain wil brengen en de gif. op OpenSea, Binance, Mintable, SuperRare of een ander platofrm zet, kan je aan de hand van de originele blockchain aantonen dat je de eerste en rechtmatige eigenaar bent. De cryptowereld is momenteel all over the place. Croky wil NFTs toegankelijk maken voor iedereen door ze met deze spaaractie ‘gratis’ weg te geven.