Coinbase, het grootste crypto-handelsplatform in de VS heeft ondersteuning uitgerold voor het Solana-ecosysteem. Een hele reeks nieuwe tokens en functies worden nu beschikbaar voor Coinbase-gebruikers.

In het afgelopen jaar is er een explosie van belangstelling geweest voor web3 en gedecentraliseerde toepassingen waaronder NFTs en gedecentraliseerde financiën (DeFi), staat te lezen in een blogpost van Coinbase. “Een van de blockchain-netwerken die een grote toename in gebruik heeft gezien, is Solana dat ondertussen een levendige gemeenschap van zowel ontwikkelaars als gebruikers heeft opgebouwd. De update maakt het makkelijker om crypto’s van verschillende netwerken bij te houden zonder de noodzaak om meerdere wallet apps te beheren.”

Coinbase laat weten dat de uitbreiding naar het Solana-universum slechts het begin is. Het plan is om verder te integreren met Solanas ecosysteem door haar gebruikers de mogelijkheid te geven om verbinding te maken met op Solana gebaseerde gedecentraliseerde applicaties (DApps) en Solana-native NFTs. Het zal voor gebruikers mogelijk worden om deze direct op te slaan in hun Coinbase Wallet-app.

De relatief lage kosten en hoge snelheid van Solana zijn de belangrijkste sterktes van het netwerk. Daarnaast wijst Coinbase erop dat de smart contract blockchain een van de snelst groeiende is in het afgelopen jaar.

Elke Coinbase gebruiker kan nu automatisch een Solana portemonnee aanmaken via hun wallet extensie. Ook is er nu de mogelijkheid om Coinbase Pay te gebruiken om SOL te kopen.