Disney kondigde recent zes bedrijven aan die geselecteerd werden voor het 2022 Disney Accelerator programma, een business development programma ontwikkeld om de groei van innovatieve bedrijven wereldwijd te ondersteunen.

Dit jaar ligt de focus van Disney duidelijk op technologieën die een nieuwe beleving kunnen creëren, zoals augmented reality (AR), non-fungible tokens (NFTs) en artificiële intelligentie (AI). Op de shortlist van bedrijven staat onder andere Polygon, een zogenaamde Layer-2 schaalbaarheidsoplossing gebouwd bovenop het Ethereum netwerk, waarop bedrijven en ontwikkelaars Web3 toepassingen kunnen ontwikkelen.

Terwijl veel van de cryptocurrencies sterke verliezen hebben geleden tijdens de recente marktdaling, is Polygon (Matic) relatief stabiel gebleven ten opzichte van bijna elke andere munt. De recente aankondiging dat Polygon is opgenomen in de Disney accelerator is een enorme steun en heeft het project tot wel 20% doen stijgen sinds de aankondiging.

Polygon heeft zich uitgesproken over hun doel om web3 te democratiseren en de toegankelijkheid van blockchains te vergroten voor bijna elk entertainmentmedium, waaronder web3 gaming, muziek, verzamelobjecten en andere categorieën.

Eerder kondigde ook Meta al aan te gaan experimenteren met NFT’s op het Polygon en Ethereum netwerk voor Facebook en Instagram. Dat grote bedrijven als Meta en Disney kiezen voor het Ethereum-ecosysteem is een sterke bevestiging voor de toekomst van Ethereum en de blockchain-industrie in z’n geheel.