E-commerce gigant eBay heeft een nieuwe NFT collectie gelanceerd, gebouwd op het Polygon (MATIC) netwerk. eBay voegt zich bij een golf van megabedrijven die het afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van NFTs.

In een persbericht kondigt eBay aan samen te werken met OneOf, een vooraanstaand NFT-platform gericht op het veroveren van de muziek-, sport- en lifestyle-markten. De samenwerking is erop gericht om eBay's enorme aanbod te combineren met OneOf's "eco-bewuste Web3-technologie".

Dawn Block, VP Collectibles, Electronics and Home bij eBay zegt dat NFTs een game-changer zijn voor de collectables industrie. Volgens Block zullen NFTs en blockchain-technologie zorgen voor een revolutie in de collectables-ruimte, ze worden steeds meer gezien als een investeringsmogelijkheid voor liefhebbers.

"We zijn verheugd om samen te werken met eBay, het grootste en meest vertrouwde e-commerce platform ter wereld. We willen NFTs en de kracht van de blockchain introduceren bij eBay's community door middel van een dynamische en gebruiksvriendelijke ervaring," zegt Lin Dai, CEO van OneOf.

Door de samenwerking met OneOf maakt eBay NFTs nu toegankelijker voor een nieuwe generatie verzamelaars overal ter wereld. Volgens Dai hoef je geen crypto-expert te zijn om NFTs te kopen, verkopen of verzamelen. OneOf en eBay brengen met deze intrede transformatieve Web3-technologie naar een publiek van 100 miljoen niet crypto-native consumenten.