De recente wanorde tijdens de finale van de UEFA Champions League kan ertoe leiden dat in Frankrijk nog sneller op grote schaal gebruik gemaakt zal worden van NFTs voor de kaartverkoop bij sportevenementen.

Massale ticketvervalsing was een van de oorzaken van de chaos tijdens het voetbalkampioenschap van 28 mei. Het land verklaarde eerder dat het van plan is NFT-tickets te gebruiken tijdens de wereldbeker rugby in 2023 en de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Het Franse systeem voorziet de uitgifte van niet-overdraagbare digital-only tickets met behulp van blockchain-technologie en QR-codes. De tickets zouden niet lang voor de evenementen via sms worden verspreid en binnen een veiligheidszone rond de locatie worden geactiveerd.

Het voorkomen van ticketvervalsing en scalping is een van de grote voordelen voor NFT ticketing, omdat het de veiligheid bij evenementen en de winst voor sponsors verhoogt.

Andere functies, zoals toegang tot VIP-gebieden of de ontvangst van souvenirs, kunnen ook worden geprogrammeerd in NFT tickets. Ticketing is slechts één van de manieren waarop NFTs in de sportwereld zijn doorgedrongen. NFT collectibles maken al sinds 2020 deel uit van de marketingstrategieën van veel teams en winnen aan populariteit.