Een recent verschenen rapport van Absolute Reports, voorspelt een enorme groei binnen dit en zes jaar voor de GameFi-industrie, waarbij games gebouwd worden op blockchaintechnologie en gebruikers geld kunnen verdienen met het verhandelen van hun in-game items als NFT’s. Het onderzoek schat de play-to-earn game-industrie op een waarde van 2.8 miljard dollar tegen 2028, met een jaarlijks groeipercentage van 20,4%.

De voorspelling komt in het midden van felle beermarkt in de cryptomarkt, die weinig ruimte laat voor projecten en industrieën zonder substantie. Het rapport belicht vooral de marktleiders op gebied van play-to-earn game-ontwikkeling zoals Sky Mavis, Dapper Labs, Decentraland, Immutable en The Sandbox.

Crypto-nieuwssite Cointelegraph benadrukt de interesse van durfkapitalisten en investeerders - zelfs tijdens deze beermarkt - als een sterke indicator voor de gunstige toekomst van de Web3-gamingindustrie. Zo nam Animoca Brands recent nog drie bedrijven in de GameFi ruimte over. Andere grote GameFi platformen als Axie Infinity, WAX, Solana en Binance Smart Chain zien dan weer een duidelijke toename in actieve gebruikers tijdens deze cryptowinter.

In periodes van dalende markten zoals nu, zijn het vaak vooral de crypto-projecten die een duidelijk nut of toepassing kunnen demonstreren die overeind blijven. Bij blockchain-gebaseerde games kun je dit op een heel toegankelijke en ook nog leuke manier ontdekken. Blockchain-gaming of GameFi is daarom altijd een laagdrempelige toegangspoort geweest voor nieuwe gebruikers om de cryptosector in te stappen en verder te ontdekken.