Duitsland heeft besloten tot een drastisch belastingvoordeel voor crypto-investeerders. Het BMF (het federale ministerie van financiën van het land) heeft woensdagochtend een document vrijgegeven met betrekking tot de behandeling van inkomstenbelasting op cryptocurrencies en andere blockchain-gerelateerde tokens.

Het 24 pagina's tellende document behandelt een breed scala aan onderwerpen, zoals de verschillende soorten van mining, airdrops, staking en nog veel meer. Wat er echter het meest uitspringt is een update van de belastingwetgeving die Duitsland een van de meest cryptovriendelijke plaatsen op aarde zal maken, althans voor langetermijnbeleggers.

Terwijl het land voorheen een belastingvrije status gaf aan alle crypto-activa die langer dan 10 jaar werden aangehouden, wordt die regel met de nieuwe update teruggeschroefd naar slechts één jaar.

De leidraad van het BMF verduidelijkt ook dat crypto-activa die zijn uitgeleend of door een derde partij zijn gebruikt voor staking tijdens een periode van één jaar ook in aanmerking komen voor belastingvrije verkoop.

Duitsland zal zich aansluiten bij een lijst van andere landen die door cryptobeleggers worden geliefd vanwege hun lakse belastingen, waaronder De Kaaimaneilanden, El Salvador, Maleisië, Malta, Zwitserland en natuurlijk Portugal, waar geen cryptobelastingen zijn, ongeacht hoe lang de activa worden vastgehouden.

De opkomst van Duitsland naar de top van de cryptovriendelijke landen wordt gevoed door de unieke institutionele houding ten opzichte van crypto als een langetermijninvestering voor spaarders, iets dat de meeste landen nog moeten accepteren.