Volgens gegevens van CryptoSlam hebben 8 van de top 10 NFT-projecten een stijging van minstens 115% in handelsvolume gezien in de laatste 24 uur. Dit terwijl de bodemprijzen van veel top NFT-collecties kelderden.

Een lange lijst van top NFT projecten zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Crypto Punks en Sorare hebben allemaal een toename van meer dan 115% gezien in 24-uurs handelsvolumes omdat investeerders goedkopere NFTs proberen te bemachtigen nu de bodemprijzen instorten.

De koploper is de Bored Ape Yacht Club collectie van Yuga Labs, met een stijging van 262% over de afgelopen 24 uur was dit project goed voor 6,8 miljoen euro aan verkopen. De volgende drie hoogst gerangschikte projecten zijn ook eigendom van Yuga Labs.

Mutant Ape Yacht Club, Otherdeed en CryptoPunks zagen een stijging van 173%, 157% en 122% laten zien in het 24-uurs handelsvolume. Deze waren goed voor respectievelijk 3,25 miljoen euro, 2,48 miljoen euro en 2,39 miljoen euro aan verkopen.

Gegevens van DappRadar tonen ook aan dat OpenSea marktplaats de grootste begunstigde is geweest van het toegenomen handelsvolume in de afgelopen 24 uur. Het platform zag een toename van 173,43% in handelsvolume voor een totaal van 22,8 miljoen euro aan verkopen.

Het aantal handelaars op het platform daalde echter ook met 15,39% tot 29.300 binnen dezelfde periode. Hier kunnen we uit afleiden dat enkel een klein aantal investeerders met relatief diepe zakken deze acties onderneemt tijdens de huidige marktomstandigheden.